Tehnicko ronjenje

Skola plivanja perajca

 

Ronjenje Obuka Ekskurzije - Ronilacki klub Triton

MAJSKI KAMP
SRBIJA 2008.

KANJON DRINE

U Bajinoj Bašti dočekalo nas je promenjljivo vreme. Brzo smo našli hotel koji smo unapred rezervisali. Dočekao nas je srdačni gazda i naš dobar poznanik Aca iz Bajine Bašte. Smestili smo stvari i nastavili dalje ka Perućcu.

Na usput smo svratili do stanice milicije gde smo se sa komandirom dogovorili oko lokacija za ronjenje. Našli smo pogodnu lokaciju i mala družina je počela sa sklapanjem čamaca.
Po sklapanju čamaca seli smo u kola i odvezli se još malo uzvodno da uradimo prvi zaron sa obale. Brzo smo se opremili podelili u timove i krenuli na zaron. Teren je relativno blago padao. Sisli smo do dubine od oko 40m. Dole nas je čekao potpuni mrak i podvodno drveće. Ovo je bio odličan uvod u ono što nas očekuje narednih dana. Kako smo svi već izbalansirani za slatku vodu sve je teklo po planu. Pojedinci su imali priliku da isprobaju DIR set opreme za ronjenje. Aklimatizovali smo se na uslove na Drini i sa puno uzbudjenja očekivali sledeće zarone.

Popodnevni zaron bio je prvi zaron sa čamca. Iskoristili smo priliku da se uigramo sa novim članovima tima kako bi ulazak u vodu i opremanje bilo što efikasnije.

Umorni i zadovoljni predveče smo stigli nazad u hotel. Pristupili smo punjenju boca, logovanju zarona, planiranju sutrašnjeg dana i naravno, večeri.

Rano smo se probudili, doručkovali i bacili se na pripremu za današnji dan. Odlučili smo da danas ronimo malo dublje i pokušamo da pronadjemo neke nove zanimljive lokacije. Prvi zaron smo ronili na samom ulazu u kanjon.

Ronili smo po kanjonu do 8. km. Dubina zarona u zavisnosti od obučenosti se kretala izmedju 40 i 55m. Članovi sa odgovarajućim kategorijama uglavnom su ronili prosečne dubine od 42-48m i max. dubinama do 60m, sa vremenima na dnu izmedju 20 i 25 min. Vidljivost je bila dobra (ca. do 10m) i bilo je dosta živog sveta. Videli smo mnoštvo somova medju drvećem i jata drugih riba. Sablasni kanjon sa podvodnim drvećem i okomitim liticama ostavio je na nas dubok utisak. Na neke početnike možda i pomalo predubok...

Bilo je mnogo šale i smeha ali na žalost bližio se trenutak kada je trebalo spakovati opremu i vratiti se za Beograd. Tuga je bila kratkog daha jer već prekosutra nas čekaju nova uzbudjenja, PEĆINEEE!

   

Strana<<1,2,3,4,>>

Ronjenje Obuka Ekskurzije - Ronilacki klub Triton

[o nama]  [obuka]  [ekskurzije] [ekspedicije]   [trening]  [decija sekcija perajca]  [podvodna snimanja]  [kontakt]